Кметът призна провала на общината при снегопочистването

В сайта на Община Русе са публикували признанието на кмета Стоилов, че почистването на улиците от снега е незадоволително.

Доскоро редица публикации от пресконференции на кмета ни убеждаваха колко е готов Русе да посрещне снега. Е, оказа се, че далеч не е готов.

Само че, дали е достатъчно да има само санкции за снегопочистващата фирма? А чиновниците, които са отговорни за сключения договор и за контрола на подготовката от страна на изпълнителя?

„Категоричното си недоволство от снегопочистването в града изрази днес сутринта кметът Пламен Стоилов по време на редовното заседание на щаба за действие при тежки зимни условия в общината.

„Ще наложа глоба на снегопочистващата фирма, затова че не са почистени второстепенните улици, тротоарите и малките населени места. През последните дни при лични мои проверки установих, че фирмата не е осигурила необходимата техника за снегопочистване и не е работила с нужното натоварване. Община Русе няма да плаща за несвършена работа“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той благодари на гражданите, които ежедневно му сигнализират по телефона за непочистени улици и тротоари.

„Давам два дни срок на фирмите, които са ангажирани със снегопочистването, да си свършат работата и да почистят малките улици и тротоарите в града. Ще завишим контрола, за да гарантираме, че до събота през нощта градът ни ще бъде изчистен. Машините трябва да работят при пълно натоварване, като този режим да продължи денонощно“, заяви още кметът. Днес ще бъде изпратено и официално писмо до фирма РПС с предупреждение, че ще бъдат наложени санкции в пълен размер за несвършена работа. 

 „Призовавам гражданите да не паркират на забранени участъци. През последните дни приоритетно чистим общинските паркинги и изнасяме снега оттам, за да може русенци да се възползват и да спират безплатно до края на седмицата на местата в зоните за краткосрочно паркиране, за да не се пречи на снегопочистващата техника“, заяви още Стоилов.“

Източник:

http://ruse-bg.eu/events/185/1/12293/index.html

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter