Защо „ТАРАЛЕЖ“?

Мнозина сигурно ще се запитат – защо сайтът на общинската организация на БСП в Русе се нарича именно „ТАРАЛЕЖ“? Веднага поясняваме:

Таралежът е едно доста миролюбиво и трудолюбиво създание на природата. Заедно с това, той символизира умението да се убоде всеки натрапник. Да се убождат властимащите, когато правят щуротии с парите и доверието на русенци е една от задачите пред БСП-Русе, която през този мандат на местната власт е в ролята на опозиция.

Средностатистическият таралеж има около 10 000 бодли, които се обновяват постепенно и периодично през 3 години. Старанието на БСП-Русе е да бъде в крак с времето и също да се обновява постоянно, бидейки организация с над 120 годишна история.

Таралежите имат имунитет към много отрови, включително към тази на пепелянката. Те могат дори да я хапнат, ако това се налага за доброто на русенци! 🙂

В сръбската народна медицина урината от таралеж се използва за лечение от алкохолизъм. Да излекуваме днешните ни управници от пиянството на властта и употребата й за лични интереси е друга важна наша цел.

Таралежът лесно се опитомява. Той умее да се сприятелява с домашни любимци, като кучето и котката, например. Пред нас също стои задачата да сприятелим колкото е възможно повече социалноотговорни организации, личности и граждански обединения в името на защитата интересите на русенските граждани и общината.

И накрая – с това заглавие на сайта ни ние казваме на управляващите: „Вършете си добре работата и не бъркайте в кацата с обществен мед – иначе ви очаква ТАРАЛЕЖ в гащите!“ 🙂

TaralejKlaviatura

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter