Нова жалба до РИК и Окръжна прокуратура

Наглото погазване на закона от страна на ПП „ГЕРБ“ продължава, въпреки подадения сигнал преди два дни. На всички места, предназначени за изборни агитационни материали, се унищожават тези на кандидатите Румен Радев – Илияна Йотова и върху тях се лепят плакати на ГЕРБ.

plakati-4

По този повод е депозирана нова жалба, с приложен към нея доказателствен материал. В жалбата се казва:

„ДО РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ №  19

 ДО ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – РУСЕ

 КОПИЕ – МЕДИИ

                             УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Отново, за пореден път агитационни материали на кандидата за президент Румен Радев и кандидата за вицепрезидент – Илияна Йотова бяха бързо и пълно унищожени от представители и по нареждане на ГЕРБ. Върху нашите плакати бяха залепени плакати на другата кандидат – президентска двойка – Цачева и Манушев. Хората, извършващи незаконната постъпка не се притесняваха ни най-малко от минувачи, както и от лица, които ги снимаха и се възмущаваха, явно разчитайки на закрилата и подкрепата на своите поръчители от ГЕРБ.

В конкретния случай действията на лицата се осъществяват по бул. „Трети март“, пред сградата на Фазан.

Прилагаме към жалбата си снимков материал, както и изразяваме готовност да посочим при желание данни за свидетелите, установили незаконните действия.

Следва да се има предвид, че действията, за които Ви уведомяваме с настоящата жалба, не представляват изолиран случай, а са част от цялостна, организирана, противозаконна кампания за унищожаване навсякъде плакатите на кандидата Радев. Това унищожаване се извършва с ожесточение и настойчивост, с колосални ресурси и последователност, инициализиращи   силна поддръжка от голяма политическа организация като ГЕРБ.

Молим да извършите проверка по случая и, в ако установите нарушение на закона, да предприемете предоставените Ви правомощия – да разпоредите премахване на агитационните материали, разположени незаконно и да търсите отговорност от преките извършители и от техните поръчители, предоставили им плакати и всички други необходими материали, информация и защита, за да вършат незаконната си дейност. Държим да бъде установена самоличността на лицата, които се виждат на снимките, те да бъдат разпитани и да посочат, кой им предоставя материали – плакати, лепило, кой им заплаща за услугите.

Считаме, че бездействието на институциите е недопустимо, при положение, че градът е само в един цвят плакати, по улиците обикалят организирани групи и има разположени пазачи пред таблата за информация на гражданите. Всичко това е дейност, ограничаваща политическите права на немалка част от русенци и тя следва незабавно да бъде прекратена. Не следва да се оставят без последици незаконни действия, защото по такъв начин се подтикват гражданите сами да си правораздават и може да се стигне отново до по-сериозен инцидент.“

Приложение: снимки.

plakati-3

Резонно възниква и въпросът – откъде толкова пари, господа управляващи, за да заплащате за денонощния труд на няколко бригади лепачи и информатори?

Откъде пари за разпространения днес пасквил в пощенските кутии на русенци, в който един псевдо-академик от името на измислен Алианс прави опит за елементарна манипулация, предлагайки уж сравнение на качествата на ген. Радев и Цачева?

„Истината за двамата кандидат-президенти“ българите я видяха на дебата в четвъртък – в нескопосания театрален етюд на Цачева и компетентните и аргументирани отговори на ген. Румен Радев.

И всичките награбени пари няма да ви стигнат, господа от ГЕРБ, за да излъжете отново българските граждани.

Можете да разчитате единствено на верните си креатури, които поставихте край държавната софра и кацата с мед от еврофондовете.

И на турските гласове, които Местан и Ердоган ще ви предоставят услужливо в зямана на продажната ви и антибългарска политика.

Българите искат ПРОМЯНА и ще я постигнат – на 13-ти ноември с № 13!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter