Да спекулираш дори с паметта на мъртвите – това е позорно!

На дебата по БНТ в четвъртък нарочената за „майка на нацията“ изпълнителка на „Цъфнал ГЕРБ“ Цецка Цачева извърши чудовищна спекулация с паметта на дядо си.

Известно е, че бившите комунисти на ръководни постове в ГЕРБ обикновено имат по двама дядовци с различна политическа ориентация. И вадят от ръкава си паметта на онзи от тях, който в конкретната конюнктура би им помогнал да си лъснат повяхналия имидж.

Ц.Цачева не изневери на този подход. На дебата тя много аматьорски изигра сценката „имам един дядо“, като уж случайно разказа част от семейната си история. При това се укори, че го прави сега за пръв път, защото била решила никога да не говори за това. И театрално допря носна кърпичка до сухите си очи.

Ето ви поредния нагледен пример как Цачева лъже най-безсрамно. Защо ли? Ами ако отгърнем в.к „Сега“, например“ от 16.02.2011 г., т. е. от преди близо 6 години, ще прочетем следното:

Цачева: Не се срамувам, че бях член на БКП

„В студентските ми години бях приета за член на партията, която беше партия-държава тогава – БКП. Онези, които ме познават, знаят, че дядо ми по бащина линия е с изпълнена смъртна присъда от 1952 г. като неколапетковист. Аз не съм скъсала пъпната връв със семейството ми, така че в мое лице да се говори за някаква носталгия по комунистическо минало би било просто несериозно… Не се срамувам, че съм била тогава член на комунистическата партия, защото комунистическата партия до 1989 г. – това беше държавата. Винаги – и като млад човек студент, и насам, моята кауза е била държавността. И винаги към партията, която е изповядвала тази кауза, съм имала отношение.“ Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева в предаването „Свободна зона“ на Георги Коритаров по ТВ+.

 

http://www.segabg.com/article.php?id=526563

През тези 6 години поне още 5-6 пъти Цачева е използвала паметта на дядо си по бащина линия.

Веднага става ясно, че тази „изповед“ е била специално  за дебата отиграна предварително сценка с пиарите на ГЕРБ. За да може Цачева евентуално да спечели съчувствие и доверие на гърба на дядо си, след като се видя, че с качествата и позициите си не може да привлече избиратели. Това си беше чиста проба емоционален шантаж.

Да, ама не! Защото манипулацията веднага лъсна в цялата си грозота. И защото българите не са прости хора и не обичат да бъдат така безочливо лъгани. И няма да дадат подкрепата си за човек, който кълнейки се в честност и принципност се опитва да ги манипулира по такъв позорен начин.

Ето още един коментар по темата:

http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/646-2011

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter