Сякаш беше вчера

Русе 2012г. – 100 години Младежко социалистическо движение в България

Ето какво четем в сайта http://www.ruseinfo.net/ от 18.10.2012г.:

„Два дни в Русе предстоят празненства свързани със 100 – годишнината от Младежкото социалистическо движение в България. Топлите октомврийски почивни дни – 20 и 21 – и, ще преминат за русенскта организация на младите социалисти под знака на кръглата годишнина. В исторически план, за което напомни Антон Данаилов, на 17 август 1912 година група млади социалисти учредяват Съюз на работническата и социалдемократическа младеж. От тук нататък следват бунтове срещу социалните неправди, революционно движение, бригадирско движение, за да се достигне до големият преход от началото на 90- те години на миналия век.
Тази есен е свързана с още една паметна дата за русенските млади социалисти – 10 октомври, когато преди три години се създава Младежкото обединение в БСП. Според Антон Данаилов – председател на русенското младежко обединение, днес членовете на което надминават границата от 7000 души. Оценка за свършената работа чрез фокусирането на вниманието на обществото върху проблемите на младите хора в България, получават от съпартийците си на наскоро провелия се конгрес. Това те постигат чрез провеждането на отворени дискусии по наболели въпроси като младежката безработица, образованието и др. На този форум ръководният партиен състав е бил обновен с 30% предимно от хора произлизащи от младежкото обединение. Същото обновление става и в Националния съвет на БСП. Пред медиите Асен Ласонин – заместник – председател на младежко обединение в Община Русе и технически секретар, обяви програмата за двата празнични дни. Събитията, които предстоят ще бъдат отворени за русенското гражданство.

sergeij-stanishev-vrychva-chlenska-karta-na-tiijneijdjyrka-na-buzludja-15542
20. октомври 2012 година/събота/
– от 13,30 часа, начало- в Доходно здание- Зала „Европа“ – тържествено отбелязване на 100 години Младежко социалистическо движение в България, съвместно с Националния съвет на младежко обединение на БСП.
– от 18 часа – Тържествен концерт в Русенска опера.
– от 21 часа – Латино парти в диско-клуб „Платиниум“.
21.октомври 2012 година/неделя/
– от 10 часа – дискусия на тема “Младежка безработица“ с участват Сергей Станишев – председател на БСП и ПЕС, и Явор Гечев- председател на Националното младежко обединение на БСП, и гости от цялата страна.
От 12 часа поставяне на паметна плоча „Младежко социалистическо движение в България“- възстановена след реновиране на пространството пред Русенска опера. По проблемите с младежката заетост становище и собствени наблюдения оповестиха още днес адвокат Пенчо Милков и инж. Георги Колеолов – също част от младежкото обединение в БСП –Русе.“

Още за събитието от 2012 г. тук:

http://novinite.bg/articles/22344/Stanishev-prizova-vsichki-partii-da-zayavyat-dali-shte-se-koalirat-s-GERB

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter