Втора среща по проблема с гонките и шума от МПС

На проведената в началото на септември втора среща по повод автогонките по русенските улици и безобразния шум, издаван от някои автомобили и мотори, МВР-Русе направи кратък отчет за извършеното през изминалия месец след първата среща.

Директорът на ОД на МВР и комисар Петков информираха за две провеждани операции:

– В тъмната част на денонощието патрулни коли наблюдават местата, които са рискови за провеждането на авто-гонки.

– Поставена е задача на служителите на КАТ и на мл. полицейски инспектори да дежурят в светлата част на денонощието с цел идентифициране на вдигащите наднормен шум МПС и последващото им извикване за преглед и санкциониране.

В резултат на извършеното са съставени 78 акта и са наложени 8 глоби по фиш. Един от водачите, който е спиран 3 пъти вече е с отнето свидетелство за управление.

В срещата взе участие общинският съветник от групата на БСП-Русе Александър Неделчев.

Той благодари за предприетите мерки и заедно с това призова за още по-активна работа, съвместно с русенските медии и гражданите, за набиране на сигнали за нарушителите, като за целта бъде обявен телефонен номер и сайт, където те да бъдат подавани.

Кампанията трябва да продължи още по-активно, като бъде потърсено и съдействието на народните представители от русенска област за решаването на съществуващи проблеми с нормативната уредба и техническото оборудване на компетентните за борма с шума органи.

Зам.- кметът на Община Русе г.жа Н. Кръстева се ангажира срещата с депутатите да се проведе в рамките на м. октомври.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter