Пенчо Милков, Таню Киряков и Деница Иванова се срещнаха с хората от Бръшлян

Д-р Пенчо Милков, заедно с Таню Киряков и Деница Иванова – кандидати за народни представители от листата на Коалиция БСП за България, посетиха село Бръшлен.

Хората там поставиха като много сериозен проблем отводняването на земеделските земи, невъзможността на Напоителни системи да се справи с него.

Споделиха впечатление, че големите арендатори само получават субсидии, но не ги влагат пълноценно в земеделието. Изтъкнаха и тревожния факт и че няма млади и подготвени хора, които да работят със земеделската техника, няма и политика за насърчаването им за това.

Д-р Пенчо Милков разясни, че в програмата на Коалиция БСП за България е заложено въвеждане на контрол на „тавана“ на субсидиите по линия на директните плащания за големите стопанства, чрез налагане на система за установяване на допустими разходи и наети лица.

Една от мерките за задържане на младите и образовани хора е семейното подоходно облагане чрез приспадане до 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете.

Впечатлени от високия професионализъм на Пенчо Милков и неговите колеги Таню Киряков и Деница Иванова, участниците в срещата им пожелаха успех на 26 март с № 10 в бюлетината.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter