Новини от БСП-Русе

Ген. Радев ще бъде издигнат от инициативен комитет

С 91 гласа „за”, 0 „против” и 14 „въздържал се” Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев за кандидат за президент и вицепрезидента ни, който ще бъде избран по-късно през септември”. Това заяви на пресконференция  в централата на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Тя обясни, че председател на инициативния комитет ще бъде Стефан Данаилов.

Председателят на БСП заяви, че ген. Радев е номиниран от НС на БСП на предишното му заседание. „БСП не отстъпва от тази номинация и ще има представители в инициативния комитет и партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ също”, каза лидерът на левицата. Тя подчерта, че с инициативния комитет се осигурява широка подкрепа и от граждански структури, от авторитетни хора в България, личности от различни сектори, които допълват партийната подкрепа на БСП за ген. Радев.

Нинова обясни, че  миналата седмица са поканени на среща всички областни председатели на БСП, преди заседанието на НС. По думите й на нея е обсъдено какво налага промяната и отиването на изборите с инициативен комитет, и е поискано тяхното мение. „Тяхното мнение е, че правилно са прекъснати преговорите с АБВ при условията, в които влязохме, и подкрепят идеята за инициативен комитет. Събрахме и партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и те изразиха същото становище”, заяви Нинова.

Стефан Данаилов: С радост приех да бъда председател на инициативния комитет, издигащ ген. Радев

С радост приех да съм председател на инициативния комитет, въпреки че моята енергия не е такава, каквато беше в предишните години, но аз страшно харесвам ген.Радев и съм негов фен, заяви Стефан Данаилов на пресконференция след заседанието. Той допълни, че обича истински мъже, които като кажат „Да“, това е „Да“. Данаилов обясни, че за инициативния комитет трябват 21 човека и ще покани в него да влезе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП не отстъпва от номинацията на ген. Радев и ще има свои представители в инициативния комитет, както и партиите от коалиция „БСП Лява България“, заяви Нинова.

Стефан Данаилов обясни, че хората с които до момента са водени предварителни разговори да влязат в инициативния комитет, са много повече от необходимите и в най-скоро време ще бъдат съобщени.

Източник: http://epicenter.bg/article/BSP-reshi–Initsiativen-komitet-shte-izdigne-kandidaturata-na-gen–Radev/108610/2/48

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter