Русенски
Русенски таралеж | Новини и анализи

1 декември е Световният ден за борба със СПИН

За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година той е под надслов „Глобална солидарност, гъвкави услуги“, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).
Въпреки че светът е постигнал значителен напредък от края на 90-те години на миналия век, ХИВ продължава да бъде един от основните глобални проблеми в областта на общественото здраве.
По данни на СЗО близо 38 млн. души в света живеят с ХИВ/СПИН, като броят на новоинфектираните лица през 2019 г. е 1,9 млн., а смъртните случаи са 690 000. Данните показват, че в световен мащаб близо 68 процента от инфектираните получават антиретровирусна терапия.

В България 98 на сто от хората с ХИВ/СПИН са включени на терапия, посочват от МЗ.
По път на инфектиране се запазва тенденцията от последните години. И през настоящата година близо 89 процента от новите случаи с ХИВ-инфекция са се инфектирали по сексуален път (46 на сто са мъже, които са имали сексуални контакти с други мъже, и близо 43 процента са лица с хетеросексуални контакти). От всички новорегистрирани близо 9 на сто са инфектирани при инжекционна употреба на наркотици.

Източник: БНР

https://bnr.bg/sofia/post/101382108/spin?fbclid=IwAR2jBVuQw8pnSRemsw6wghv50zv3MEjWqOT2ccZWx83KWQdz_2B6YJL7bAE
Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Пламен Рашев е новият областен председател на БСП Русе

Пламен Рашев бе избран за областен председател на социалистите от Област Русе. Той бе подкрепен единодушно от членовете на новия Областен съвет на БСП Русе, сформиран след преминалата през годината отчетно-изборна кампания в партията. Събранието прие предложението на Рашев заместник-председатели на съвета да бъдат Георги Големански от Сливо поле и Ивалинка Цанкова от Иваново.

„Чака ни много работа. Ще направя всичко възможно да има диалог и конструктивност в отношенията. Всяка една от общинските организации трябва да получава необходимото внимание, трябва да взаимодействат добре помежду си и всички да следваме общата цел, а именно затвърждаване на добрите позиции на БСП в някои общини и постигане на по-добри такива в други.“  Това каза Пламен Рашев на присъстващите.

В събранието участваха и тримата народни представители от Коалиция „БСП за България“ от Русенски избирателен район. Крум Зарков поздрави новоизбраното ръководство и се обърна към всички с думите: „Ключовата дума за постигнатите резултати през последните четири години е обединение. Нека, в този дух, да продължим за още по-добри резултати, работейки упорито на местно ниво и отстоявайки програмата на БСП на национално.“

Събранието се проведе при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Младежкото обединение в БСП Русе организира акция по даряване на книги

Днес, 30.10.2020 г., Младежкото обединение в БСП Русе организира благотворителна акция по даряване на книги. Те дариха книги за училищните библиотеки в НУ „ Васил Априлов“- с. Хотанца и ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Семерджиево в навечерието на 1 Ноември – Деня на народните будители.

Младежите са избрали селата Хотанца и Семерджиево, за да подпомогнат библиотеки и предразположат учениците в по-малките населени места да четат повече книжни издания. В днешно време в интернет може да се намери всякакъв тип информация, дори и книги, но ценността е човек да се докосне до истинската магия на книгата.

Посрещнати радушно от директорите и на двете училища, младежите социалисти отдадоха заслужена чест на съвременните будителите и отправиха своите най-сърдечни пожелания за здраве и успехи към тях.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Русенски общински съветници и граждани посетиха предприятието „Линамар“

Общинските съветници и гражданите имаха възможност да направят обиколка в предприятието и да видят на място монтирането на технологичната линия за производство на леарски сърца, както и какви гаранции дава предприятието, за да се стигне до положителен резултат с инвестираните 14 млн. лв. в пречиствателни съоръжения.

Общинските съветници Биляна Кирова, Веселко Цветков, Дауд Ибрям,  Деана Тонева, Елисавета Досева, Иван Иванов и Пламен Рашев се срещнаха с ръководителя г-н Айбанез и експерти от предприятието

Основната идея беше да се проведе разговор за екологичните проблеми на Русе.

Източник: https://obs.ruse-bg.eu/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%be/?fbclid=IwAR0BM0x81H-AdmUiDJEmeCJsW6Z1c27NnZ1YHThPYu9IUYKh9bkyJpfazAc

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Приемна на общинския съветник проф. Белоев

Партийните организации „Темида“, „Дянко Стефанов“ и „Димитър Благоев“ и русенци от район „Център“ поканиха общинския съветник от БСП, проф. Христо Белоев на среща.

На приемната с него гражданите поставиха следните въпроси и проблеми:

 • Състояние на  корабостроителницата в Русе – възможно ли е  търсене на инвеститори и последващо отваряне?
 • Състоянието на тротоарите и улиците зад Пантеона е незадоволително и опасно;
 • На ул. „Кирил Старцев“ се срутва къща – паметник на културата;
 • Кога ще бъде изградена канализация в кв. „Долапите“?
 • Подпорна стена – „Придунавски булевард“ – от дялан камък, към блоковете и Католическата църква – налага се 3 дървета да се махнат;
 • Очакваме Община Русе да полага повече усилия за икономическото развитие на града, за да върнем младите.

Професор Белоев отговори на част от поставените въпроси и се ангажира с последващ отговор на останалите.

Сподели:Share on Facebook

Facebook

0Tweet about this on Twitter

Twitter

Закриване на предизборната кампания на „БСП за България“ Русе

Днес, 30 март, „БСП за България“ Русе ще закрие официално предизборната кампания за Предсрочни парламентарни избори 2023.

На площада пред Паметника на свободата ще се състои флашмоб , в който още веднъж ще можете да видите кандидатите от листата на социалистите, да ги чуете и питате.

Начало на събитието 17:30 часа, Паметник на свободата

Заповядайте!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

БСП-Русе: Основен наш приоритет е воденето на устойчива политика за подпомагане на младежите и българското семейство

Какво движи младите хора, кое може да ги мотивира да бъдат по-активни в изразяването на гражданската си позиция и доколко държавата има място и може да влияе върху всички тези процеси. Всички тези и още въпроси, свързани с образованието, силната гражданска позиция и борбата с апатията у младите хора, дискутираха на среща с граждани кандидатите за народни представители от русенската листа на БСП, общински съветници на социалистите, както и представител на Младежкото обединение на партията от Велико Търново.

За последната година и половина БСП доказа, че сред нейните основни приоритети е водене на устойчива политика за подпомагане на най-малките, учащите и техните семейства. Сред успешно реализираните мерки са безплатни ясли и детски градини, безплатни учебници за ученици от 1-ви до 12-ти клас и еднократна помощ за учениците от 1-ви до 4-ти клас в размер от 300 лв. 

„Младежите са основен двигател за бъдещото развитие на България. Към този момент смело можем да твърдим, че единствено БСП има ясна визия за това какви политики биха подпомогнали младите да изберат да се развиват в родината си и да създадат семейство. Основен приоритет и част от дългосрочната визия за развитие на страната ни би следвало да бъде насърчаването на предприемаческия дух в младите, както и образование, което подготвя бъдещите кадри за модерната бизнес среда. Наша основна отговорност е освен политическо говорене, да предоставим конкретни решения и резултат“, каза Георги Лукарев, кандидат за народен представител.

В основата на предложените социални политики на Българската социалистическа партия, са именно тези свързани с развитието и стимулирането на младежите да предпочетат да създадат семейство и да се развиват в България:

– Еднократна помощ при раждане: за първо дете – 600 лв., за второ дете – 1200 лв., за трето дете – 1700 лв., за всяко следващо – 300 лв.;

– Еднократна помощ в размер на 7000 лв. за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад (обхваща над 9 000 родители);

– Обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата (обхваща около 60 000 майки);

– Увеличаване размера на еднократната помощ за майки-студентки на 7000 лв. (обхваща над 6000 майки);

– Нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години (обхваща близо 300 000 млади хора);

–  Безплатни лекарства за всички деца до 14 г. възраст (обхваща над 1 милион деца).

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Биляна Иванова, БСП: Наш основен приоритет е да създадем устойчиво, модерно и активно общество

„В национален и глобален мащаб наблюдаваме множество промени в обществото, икономиката, енергетиката, околната среда. Кризите свързани с войната в Украйна и дългосрочното влияние, което указа пандемията на ежедневието ни все повече налага нашата по-бърза адаптация към новата динамика, както и необходимостта от стабилно управление на българската държава.“ Това коментира Биляна Иванова, кандидат за народен представител от листата на Коалиция „БСП за България“, Общински съветник в Общински съвет – Русе и част от Младежкото обединение на социалистите в града.

„Усилията трябва да бъдат насочени към установяване на правила – еднакви за всички, за да създадем устойчиво, модерно и активно общество. В срещите си по време на кампанията все по-ясно се чуват призивите на гражданите да се сформира стабилно управление на държавата. Ние от БСП също се борим за това, но знаем, че без БСП в управлението това е невъзможно. В рамките на последния редовен кабинет, показахме, че можем да изпълним заложеното в нашата програма.“, каза Иванова.

В основата на платформата на Българската социалистическа партия е налагане на таван на цените, преизчисляване на пенсиите, подпомагане на младите и тези, които стартират бизнес, помощ за младите семейства. А за кандидатите от листата в 19-ти МИР сред водещите приоритети, които ще защитават на национално ниво са облекчаване на трафика, икономическото развитие и привличането на нови инвестиции в Русенска област.

„Има голяма необходимост за повече чуваемост и реални действия за решаване на основните проблеми на русенци. Държавата следва все по-активно да се включва в помощ на Общината. Изграждането на буферни паркинги, облекчаване на трафика и завършване на магистралата Русе – Велико Търново са сред приоритетите ни, които ще следим да бъдат реализирани, защото именно чрез тях ще успеем да дадем тласъка за подобряване на комуникацията и развитието на Русенска област. Ние от БСП показахме, че знаем кой е правилният път, по който следва да се развива нашата държава, и доказахме, че можем да направим необходимото, за да се случи това.“, завърши Биляна Иванова.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Кандидатите от русенската листа на БСП проведоха среща с представители на Регионална организация на слепите – Русе

Кандидатите от русенската листа на Коалиция „БСП за България“ Емил Георгиев и Ивалинка Цанкова, заедно с водача Иван Иванов, проведоха среща с Регионалната организация на слепите – Русе.

На нея г-жа Росица Данева, регионален председател, връчи нарочно обръщение от Национално представителните организации на и за хора с увреждания към политически формации. В основата на писмото и разговорите бяха спешната необходимост от законодателни промени, които да помогнат за успешното социално интегриране на хората с увреждания.

„Поемаме една изключителна отговорност с получаването на това обръщение. Време е да се повдигнат на национално ниво въпросите, но и да се направят реални стъпки в посока решаване на спешни проблеми на хората с трайни увреждания.“, каза Емил Георгиев, кандидат за народен представител на БСП в 19-и МИР Русе.

Основните приоритетни области, очертани в официалното обръщение, по които са необходими действия за реализация, са:

 • Приобщаващо образование, достъпно за всички, както и подготвени преподаватели, които да работят с деца със специфични възможности;
 • Здравеопазване, което предоставя възможност за ранна диагностика, както и цялостна нова лекарствена политика;
 • Предоставяне от държавата на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия за хора с увреждания;
 • Социални услуги и усъвършенстване на нормативната база;
 • Увеличение на средствата за активни политики за трудова реализация на хора с трайни увреждания;
 • Осигуряване на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда;
 • Развитие на художественото творчество и спорта като средство за ресоциализация.

„БСП е единствената автентична лява партия и ние продължаваме да предлагаме и работим за прилагането на последователни социални политики. В предходния кабинет, от който беше част БСП, бяхме двигател на социалните политики по отношение на хората с трайни увреждания. Няма да позволим да бъдат затворени старческите домове и поемаме ангажимента да направим реални действия, за разрешаване на проблемите, очертани от представителите на организациите.“ завърши водачът на листата, Иван Иванов.

21.03.2023

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Общинските съветници гласуваха разчета за приходите и разходите до приемането на общинския бюджет

Общинските съветници от МК „БСП за България“ /АБВ, Движение за радикална промяна „Българска пролет“, ПД „Социалдемократи“, БДЦ/ внесоха предложения по разгледаните на вчерашното заседание на Общински съвет – Русе и гласувани разчети, условия и лимити на бюджетните отношения до приемане на Бюджет 2023 на Община Русе.

Страната ни се намира в необичайна ситуация да работи без приет национален бюджет за 2023 година. А без национален бюджет нито една община не може да приеме местния такъв. Това доведе до предприемането на нестандартна стъпка в национален мащаб по гласуване на разчет на общинските бюджети.

На провелото се вчера заседание на Общинския съвет по-голямата част от направените от общинските съветници от групата на МК предложения бяха приети и намериха място в разчета на бюджета за тази година.

По инициатива на Косьо Станев бяха увеличени средствата по програма „Култура“ с 10 хиляди лева и вече програмата разполага със 120 хиляди лева, с които ще се финансират културни проекти на русенци.

Елисавета Досева обоснова необходимостта от увеличаване на средствата и по програма „Спорт“ от 585 на 610 хиляди, което също намери одобрението на общинска адинистрация и беше прието заедно с разчета на бюджета.

Нора Стоянова предложи увеличение на средствата за пенсионерските клубове. Така те ще могат да вземат участие в повече на брой самодейности и да развиват своята културна програма. Стоянова обърна внимание и на необходимостта от извършването на ремонтни дейности на част от клубовете.

Състоянието на детските площадки в Русе стана повод за предложението на Деница Иванова, с което тя поиска да се увеличат средствата за ремонта им. Така това перо на бюджета се увеличи с 30 хиляди лева и вече възлиза на 150 хиляди лева.

Председателят на групата съветници от МК Иван Иванов постави проблема с почистването на барите в селата Николово и Просена, за които стана ясно, че е необходима специална техника. За тези дейности бяха заделени по 15 хиляди лева.

Биляна Иванова предложи  ежегодно в общинския бюджет да бъдат определяни средства за осигуряване на достъпна градска среда чрез ремонт на съществуващите вече тротоари и подстъпи към пътните платна, както и създаването на нови такива, които да отговарят на съвременните нормативни изисквания за достъпност. Предложението не беше прието от администрацията поради необходимост от доуточняване целта и параметрите на един такъв бъдещ фонд.

За доизясняване на необходимата сума остана и предложението на Дилян Саманджиев, който поиска повече средства за ремонт на обществените асансьори в града.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Иван Иванов от Русе: „Платформата на БСП предлага конкретни мерки за стабилност и икономически растеж“

Русе, 14 март 2023 г. – Кандидатите от русенската листа на Коалиция „БСП за България“ и водачът й Иван Иванов проведоха срещи с граждани от Русе и областта. Социалистите представиха своята платформа и вижданията си по актуалните проблеми в момента – таван на цените и дълготрайно овладяване на инфлацията, преизчисляване на пенсиите, подпомагане на младите, които стартират бизнес, както и помощи за младите семейства.

„БСП е единствената лява партия, която води устойчива и последователна социална политика. Макар за последните две години да бяхме на избори пет пъти, ние успешно реализирахме обещанията си – както социалните мерки като безплатни детски градини и учебници, така и икономически с увеличението на минималната работна заплата и компенсациите за цените на тока за бизнеса. В платформата си за предстоящите парламентарни избори сме включили също и много повече мерки, свързани с актуалните обществени теми като налагане на таван на цените, повишение на доходите и преизчисление на пенсиите. Също от първостепенно значение е поддържане на неутралитет и водене на политика за мир. Именно по този начин можем да създадем условия за подобрение качеството на живот на българите. БСП винаги е била лидерът в лявото пространство в България и без нея няма как да бъде съставено стабилно управление.“, каза Иван Иванов в Мартен.

От своя страна гражданите, които присъстваха на срещите повдигнаха и регионални въпроси свързани с облекчаване на трафика на Дунав мост, пускането в експлоатация на летището и замърсяването на река Дунав.  

„Както аз, така и моите колеги и кандидати за народни представители от Русе, работим усилено, за да чуем всеки един от вас. Русе е прекрасен град, където има необходимост да бъде инвестирано много повече на национално ниво. Потенциалът е огромен, затова ние ще работим целенасочено за дългосрочно развитие на града и областта.“, завърши Иван Иванов.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Кандидати за народни представители в 49-то Народно събрание

Иван Иванов – Магистър по история от Софийски университет. Магистър по право от Великотърновски университет. Доктор по история и доктор на науките по управление на информационни процеси. Има юридически опит като юрисконсулт и адвокат, и административен като общински съветник.
Народен представител в 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47- то и 48-то Народно събрание на Република България.
Министър на земеделието в правителството на Кирил Петков.

Ивалинка Цанкова – инженер агроном, експерт в сферата на земеделието. Собственик и ръководител на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал. Завършила е ВСИ, както и специалност „Публична администрация“ към Стопански университет „Д.А. Ценов“ – Свищов. Председател на БСП община Иваново, област Русе. Фокусът в работата й е насочен към създаване на балансирана обща селскостопанска политика, адекватна финансова и пазарна подкрепа за малките и средните земеделски стопанства, както и за чувствителните сектори в земеделието. Убедена е, че земеделието има нужда от цялостен пакет от мерки за защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята. Ще насочи усилия за създаване на стратегически план за развитие на земеделието в България, както и за силна държавна политика в подкрепа на Българските Читалища и Библиотеки, чрез достойно финансиране и подкрепа, защото те са средищата за запазване на българската култура, идентичност и традиции.

Биляна Иванова – юрист, университетски преподавател. Общински съветник в Общински съвет Русе. Вярва, че доброто управление, върховенството на закона, отчетността и прозрачността са стълбовете на силните публични власти. Като юрист усилията й са насочени към запазване на общественото благо, насърчаване на справедливостта и солидарността в обществото, към изграждане на държава с правила и справедливост – еднакви за всички.

Асен Ласонин – дипломиран магистър по „Финанси“, както и притежава бакалавърска степен, специалност „Маркетинг“. Началник отдел „Административни дейности и вътрешен контрол” към ОП „Комунални дейности“ в Община Русе. Негов приоритет са достойнството, свободата и равния достъп до права, образование, култура и обществени услуги за всички. Усилията му са с фокус към изграждане на ефективна администрация, насочена към приближаване на властта към гражданите и бизнеса. В ръководствата на русофилски и антифашистки дружества, както и доброволец към БЧК.

Емил Божков – икономист, на 52 години от село Ценово, област Русе. Средното си образование завършва в ТДВА “Ангел Главчев“ Русе, а висше от ВУАР – Пловдив, филиал Велико Търново, специалност Стопанско управление. От 1993 г до настоящия момент развива собствен бизнес в сферата на мебелното производство. Емил Божков има два мандата като общински съветник, като през втория е заместник председател на общински съвет в Община Ценово. Член е на БСП, а от 2 години и председател на ОПО. Семеен с две деца.

Нора Стоянова – магистър по финанси и банково дело. Докторант по Политическа икономия в РУ „Ангел Кънчев”. Координатор на Националния съвет на БСП за област Русе. Общински съветник в Общински съвет Русе, преподавател в ПЧСУ „Леонардо да Винчи” – Русе. Фокусът й като политик е насочен към изграждане на общество, което зачита човешкото достойнство, насърчава социалния напредък, повишава жизнения стандарт, осигурява домове и създава работни места. Това означава нова икономика, растеж и устойчивост.

Елисавета Досева – спортист, шампион по стрелба. Олимпийски и световен медалист като треньор. Общински съветник в Общински съвет Русе и председател на Комисията по младежта и спорта. Носител на Награда „Неофит Рилски”. Приоритет в нейната работа е подобряването на условията за подготовка и тренировка на българските спортисти.

Георги Лукарев – компютърен специалист, работещ в сферата на информационните технологии. Роден в Русе, дипломиран бакалавър „Компютърни системи и технологии“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Социалист по убеждение. Радетел за увеличаване на държавното финансиране за университети за научни изследвания и иновации в сферата на инф. технологии. Основният фокус в политическата му дейност е свързана с по-широко използване на добрите европейски практики за цифровизация на стопанството и държавната администрация, както и подобряване на средата за развитие на младите в русенска област. Обича спорта и технологиите, както и да провокира хората към по-критично мислене по обществени въпроси.

Емил Георгиев – Магистър програмист и магистър икономист. Експерт в „Овергаз мрежи” АД. Председател на СНЦ „Дунавско сияние”. Дългогодишната му обществена дейност е насочена в полза на развитие и стабилизиране на социалната икономиката и социално предприемачество в Русенски регион. Споделя виждането, че оползотворявайки икономическия потенциал, които ни дава  река Дунав, атрактивното природно и културно наследство на нашия град, могат  да превърнат Русе в притегателен център на младите хора и те да намерят своето бъдеще в него.

Момчил Стефанов – експерт, „Технология на машиностроенето“, завършил Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ в гр. Русе. Роден в гр. Борово, където е втори мандат общински съветник. Работи в земеделска кооперация и активно насочва своите усилия за подобрение на средата за работа в сектора в Русенска област. Един от основните му приоритети като кандидат за народен представител е да се насочи вниманието на национално ниво към развитие на Русенска област, да работи за привличане на нови инвестиции, както и да се подобри инфраструктурата на региона.

Микаел Чакълджиян – юрист, служител в Община Русе. Неговите интереси и професионална практика са насочени към публичноправните отношения. Приоритетите в политическата му дейност целят законодателни инициативи, посредством които да се постигне в по-пълна степен защита правата и интересите на гражданите и техните организации, достъпът до правосъдие и подсилване възпиращия ефект на административните наказания върху нарушителите. Счита, че провеждането на целенасочена социална политика е методът за постигане на по-висок стандарт на живот в страната.

Стефан Михов – политилог и юрист. Областен и общински председател на Младежкото обединение в БСП – Русе. Член на Националния съвет на МО на БСП. Приема за своя кауза работата за развитие на политически идеи и алтернативи, които директно засягат живота, образованието, реализацията, сигурността и общото благо на младите хора в съвременна България. Активната му политическа дейност е насочена към приобщаване на младежите към БСП и нейната политика, както и към насърчаване на приемствеността между поколенията.

Атанас Пеев – роден в Русе, по професия фотограф. Именно тя му дава възможност да бъде съпричастен с много хора в най-радостните, а и в най-тежките им мигове. Работил е с медии в цялата страна и региона, като именно през това време добива опит в отразяването и запечатването  на много обещания, както и заснема техните резултати през времето.

Сашо Стоянов – магистър по „Икономика и финанси”. Заместник-председател на Общинската контролна комисия на БСП – Русе. Управител на частен бизнес. Споделя, че икономическата промяна, от която се нуждаем, изисква нови идеи, ново мислене, изисква да се учим от тези, които са се трудили преди нас и от онези, които се трудят в другите страни. Ще работи за структурно модернизиране на икономиката, за да се постигне оптимален ефект. Това означава инвестиции в по-съвършени производствени технологии, заетост на по-квалифицирани работници, по-висока вътрешна добавена стойност и подмяна в условията за правене на бизнес в страната.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

„БСП за България“ Русе откри предизборната си кампания

Коалиция „БСП за България“ откри кампанията си в Русе с официално представяне на кандидатите за народни представители от 19-ти МИР. В зала „Европа“ на Доходното здание се събраха близо двеста членове и симпатизанти на лявата идея.

Развитието на икономиката, активна социална политика,  овладяване на инфлацията и намаляване на неравенствата са сред основните акценти от предизборната платформа на партията.

„Радвам се, че се събрахме днес, за да дадем начало на тази изключително важна кампания, не само за партията, но и за русенци и всички български граждани. Време е да излезем от това безвремие и политическа криза, държавата да заработи на висока скорост и да започне да решава наболелите за обществото ни проблеми“, каза Иван Иванов, водач на листата в град Русе.

Той сподели, че след 2 април е изключително важно България да има стабилно управление. „Да! Можем. Защото ние направихме видими неща. Увеличихме пенсиите, увеличихме минималната работна заплата, увеличихме субсидиите на земеделските производители, направихме безплатни учебниците от 1-ви до 12-ти клас, детските градини също са безплатни. БСП винаги е била социалния вектор в държавата. Номер 1 е символ за нас, защото сме и лидерът в лявото пространство. Левите политики  се реализират единствено и само от Коалиция „БСП за България“. Време е за избор и ние ще работим усилено също и за реализиране на всички важни проекти за русенци като завършване на магистралата Русе-Велико Търново, построяване на втори мост на река Дунав, справяне с тежкотоварния трафик. Без Българската социалистическа партия няма как да бъде съставено управление, защото именно нашата партия гарантира изпълнението на една устойчива социална политика. “, завърши Иван Иванов.

Оперните артисти Нели и Теодор Петкови, част от екипа на Държавна опера – Русе, подариха на присъстващите красиви изпълнения на любими на всички класически произведения.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Откриване на предизборната кампания на „БСП за България“ Русе

На 10 март от 18:00 часа в зала “Европа” на Доходното здание ще бъде дадено началото на предизборната кампания за Парламентарни избори за 49-то Народно събрание.

На събитието ще бъдат представени кандидатите за народни представители от 19-ти МИР Русе, ангажиментите на “БСП за България” за следващите 4 години, както и сме подготвили развлекателна програма.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

БСП Русе регистрира листата си с кандидати за народни представители в 49-то НС

Коалиция „БСП за България“ регистрира листата си с кандидати за народни представители в РИК – Русе, документите подаде водачът Иван Иванов, Министър на земеделието в 47-то НС. „Целите, които си поставяме за постигане в 49-тото Народно събрание на България са увеличаване доходите на хората, овладяване на инфлацията, преборване на неравенствата в обществото.“ това каза г-н Иванов пред русенските медии. Той допълни, че заедно с останалите кандидати от листата на социалистите от Област Русе, ще водят спокойна и толерантна кампания, в която ще изложат своите виждания и идеи за бъдещето на страната. „Партиите трябва да постъпят максимално отговорно и да се състави работещ кабинет, който да изведе държавата от кризата. Разговарях днес с много русенци и всеки един от тях е много притеснен от повишаването на цените. Това е дневният ред на обществото и държавата трябва да заработи на високи обороти за да се овладее хаосът във всички нива на обществения живот.“ завърши Иван Иванов. Той представи присъстващите кандидати от русенската листа и подчерта, че всички четиринадесет човека са професионалисти в своите сфери на работа, но преди всичко са хора, които искат да допринесат за подобряване на средата на живот, за стабилност и сигурност в нашето общество.

Листата с кандидати на за народни представители в 49-то Народно събрание на Коалиция „БСП за България“ Русе е следната:

1.   Иван Иванов – юрист, историк

2.   Ивалинка Цанкова – инженер агроном

3.   Биляна Иванова – юрист

4.   Асен Ласонин – икономист

5.   Емил Божков – икономист

6.   Нора Стоянова – финансист

7.   Елисавета Досева – инженер, майстор на спорта

8.   Георги Лукарев – компютърен специалист

9.   Емил Георгиев – инженер

10.  Момчил Стефанов – машинен технолог

11.  Микаел Чакълджиян – юрист

12.  Стефан Михов – юрист, политолог

13.  Атанас Пеев – фотограф

14.  Сашо Стоянов – икономист

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter