Русенски
ТАРАЛЕЖ

Приемна на общинския съветник проф. Белоев

Партийните организации „Темида“, „Дянко Стефанов“ и „Димитър Благоев“ и русенци от район „Център“ поканиха общинския съветник от БСП, проф. Христо Белоев на среща.

На приемната с него гражданите поставиха следните въпроси и проблеми:

 • Състояние на  корабостроителницата в Русе – възможно ли е  търсене на инвеститори и последващо отваряне?
 • Състоянието на тротоарите и улиците зад Пантеона е незадоволително и опасно;
 • На ул. „Кирил Старцев“ се срутва къща – паметник на културата;
 • Кога ще бъде изградена канализация в кв. „Долапите“?
 • Подпорна стена – „Придунавски булевард“ – от дялан камък, към блоковете и Католическата църква – налага се 3 дървета да се махнат;
 • Очакваме Община Русе да полага повече усилия за икономическото развитие на града, за да върнем младите.

Професор Белоев отговори на част от поставените въпроси и се ангажира с последващ отговор на останалите.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Сергей Станишев в Русе

Станишев в Русе: България трябва да започне прозрачна дискусия за ресора и кандидатурата на българския комисар
Готов съм да водя разговори с Тимерманс, ако той оглави ЕК

„Радвам се, че съм в един от най-европейските градове на България. И точно от Русе искам да кажа, че думата на тези избори е промяна – у нас и в Европа.

Изборите ще минат, но ние българите трябва да се научим да отстояваме интересите си последователно и системно, а не кампанийно. Да търсим партньори и съюзници за нашите каузи.

Непосредствено след 26 май това има три аспекта. Първата ни национална задача е полагането на политически усилия за привличането на новия Европейски орган по труда, което за България ще носи допълнителен авторитет и финансов ресурс.

Втората национална задача – ресорът на българския комисар в новата Европейска комисия. В предходната стартирахме със силен ресор на Кристалина Георгиева. Но след нейното оттегляне получихме този, който беше на разположение. Сега е време да постигнем национално съгласие и да проведем открита дискусия за българското портфолио. Готов съм да водя разговори и с Франс Тимерманс, в случай че бъде излъчен за председател на ЕК. Той има изключително добро отношение към България, но трябва да има и много силна кандидатура на страната ни.“

Тези национални задачи очерта президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от „БСП за България“ Сергей Станишев в Русе, където съвместно с Валери Жаблянов е на поредица от срещи с обществеността, с актива и със симпатизантите на партията.

„Третата ни непосредствена задача е да проведем преговори по следващата финансова рамка като сме наясно какво искаме по важни направления за страната и се борим да няма орязване на парите за ключови за България проекти. Именно ние, социалистите, се противопоставяме на орязването на средствата за кохезионна и селскостопанска политика.

Като част от тази работа трябва да подготвим Националната си стратегическа референтна рамка на базата на анализ на постигнатите резултати и да заложим в нея политики за устойчиво развитие и достойни доходи.“, заяви лидерът на европейската левица.

„С вълнение участвам на срещите в Русе като част от листата на „БСП за България“. Нуждаем се от социална справедливост сега! От европейска и българска солидарност за защита на труда, за увеличение на заплатите – изоставането ни се вижда, не може да бъде прикрито от красивите фрази на участниците в листата на ГЕРБ.“, посочи кандидатът за евродепутат Валери Жаблянов.

„Десет години са достатъчен период и за най-авторитетната партия да докаже какво може в управлението. Видими резултати. А тези от българите, които очакват повече и искат друга политика и социални принципи на разпределение на бюджета, имат избор да подкрепят листата на нашата партия.

Целите на българските и на европейските социалисти съвпадат и това е гарант, че БСП не е сама, а има подкрепа от всички нива на управление в ЕС.

Да, България постигна успехи от присъединяването си към ЕС досега, но темпото е недостатъчно, г-н премиер, управляващата партия се задъха! БСП е тази, която носи нова енергия.“
„Свидетели сме, че покрай красивата идея за Европа на нациите в момента, се прокрадват неофашистки тези. Всички трябва да помним, че без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа.“, заяви още президентът на ПЕС по повод актуалността на книгата „Атентатът ‘1925“ на Велислава Дърева, чиято премиера се състоя в Русе. И припомни, че групата на социалистите и демократите в Европарламента беше сред най-активните при приемането на резолюция срещу новите прояви на фашизъм и ксенофобия в Европейския Съюз.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Русе отбеляза Деня на труда и международната работническа солидарност.

Русе отбеляза Деня на труда и международната работническа солидарност. Над 300 русенци преминаха с много настроение, в шествие по ул. „Александровска” под съпоровода на Общинския духов оркестър. Гости бяха народният представител Пенчо Милков, председателят на БСП-Русе Пламен Рашев, областният председател на БСП-Русе Божидар Йотов и др. Официално се откри старта на еврокампанията на Левицата в Русе! Победа с # 18 !!!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

С Първомайското шествие-митинг откриваме кампанията на коалиция „БСП за България“ за Евроизбори 2019.

С Първомайското шествие-митинг откриваме кампанията на коалиция „БСП за България“ за Евроизбори 2019.

Сборен пункт: 10:30 ч на паметника „Альоша“.

По ул. „Александровска“ до площад „Свобода“ /пред Съдебната палата/, където ще има митинг – концерт с участието на Биг бенд Русе, мажоретен състав „Екстрийм“, солисти от студио „Икономов“ и оркестъра и танцовия състав на РУ „А. Кънчев“.

Весели Великденски празници!

Общински съвет на БСП Русе

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Листа на БСП за европейските избори 2019

На свое заседание Националният съвет на Българската социалистическа партия избра своята листа за европейските избори със 110 гласа „за“, 0 – „против“ и 1 – „въздържал се“. Бяха направени два самоотвода – на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

Листа на #БСПзаБългария:

 1. Елена Йончева
 2. Петър Витанов
 3. Цветелина Пенкова
 4. Иво Христов/Ivo Hristov
 5. Сергей Станишев/Sergei Stanishev
 6. Иван Кръстев
 7. Deniza Slateva / Деница Златева
 8. Румен Гечев
 9. Момчил Неков/Momchil Nekov
 10. Велизар Енчев
 11. Димитър Данчев
 12. Тодор Стоилов
 13. Валери Жаблянов
 14. Мариела Модева
 15. Д-р Десислав Тасков
 16. Крум Дончев
 17. Емил Георгиев
Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Благовеста Христова на 90!

В неделния ден, точно на празника на здравните работници, своя юбилей отбеляза и Блага от партийна организация „Георги Димитров”. Внимание, уважение и признателност към дългогодишния член на Българската социалистическа партия и наш другар изразиха не само нейните близки и приятели. С поздравителен адрес от името на русенските социалисти, цветя и български трикольор като подарък, Асен и Петя отидоха на гости на Благовеста. Какво правят младите, готови ли сме за изборите – тя ни засипа с въпроси за дейността на БСП Русе. И понеже е изкушена от изящното слово, ни подари своята юбилейна стихосбирка „Късчета обич”.

Бъди ни жива и здрава, Блага! Честит ти юбилей!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Скандалът с апартаментите – това е модел на управление

Данаил Кирилов използва правните си познания, за да забърка всеки скандал през изминалите месеци“ „Не става дума просто за един скандал, формите на уродливото управление започват да се виждат от гражданите. Не е само АРТЕКС, не са само тези лица, които са купували апартаменти на занижени цени – става дума за модел на управление“, това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Пенчо Милков пред БНР. По думите му при по-задълбочена проверка, най-вероятно ще се установят и други хора от висшите ешалони на властта, които са се възползвали от положението. „Пламен Георгиев с отпуската си се крие от проблема, а не подава оставка“, заяви Милков. Той припомни, че от левицата са възразявали срещу това- председателят на КОНПИ – комисията, която ще разследва политиците за корупция, да бъде избиран от политическото мнозинство от парламента, защото става зависим. По предложението за нов министър на правосъдието- Данаил Кирилов, Милков коментира: „Не става дума за очаквания, а за страхове. Данаил Кирилов използва правните си познания, за да забърка всеки скандал през изминалите месеци. Всеки път го изобличавахме от трибуната на Народното събрание, той огъваше правото по такъв начин, че да изпълни указанията на правителството. Човекът казваше различни неща всеки ден- с различни правни аргументи“. По повод отсъствието на БСП от пленарна зала, Милков заяви: „С всяка изминала седмица, фактът, че от БСП не сме в парламента, дава възможността да се види още-по уродлива картина на управлението. Колкото повече тези хора седят в зала, виждате – те управляват заедно и това е вредно. Искаме картината да бъде ясно видяна от хората“. Народният представител коментира още, че парламентарната група на БСП ще внесе искане за отстраняване на Пламен Георгиев.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Русенските социалисти в помощ на „слънчевите деца“

По инициатива на русенските социалисти и по повод 21 март – ден на родените със Синдром на Даун, бе организирана дарителска кампания в подкрепа на русенските „слънчеви деца”. До 26.03.2019 година са събрани вече 417 лв. С благодарност към всички общински съветници, които проявиха съпричастност.  Сумата бе предадена на представители на дневен център РАЛИЗ.

Тази сума ще покрие необходимостта от закупуване на софтуерен продукт. Предстои закупуването на калибратор – устройство за проследяване на погледа. Дарителската кампания продължава в централата на БСП на ул. Църковна независимост 18, 9-ти етаж.

29.03.2019 г.                                             ПРЕСЦЕНТЪР НА БСП РУСЕ

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Eлена Йончева е водач на листата на БСП за европейските избори

Елена Йончева беше избрана за водач на листата на БСП за европейските избори. Изборът беше направен чрез тайно гласуване на Националния съвет на партията. Елена Йончева получи 95 гласа, а Сергей Станишев беше подкрепен от 75. Двама от имащите право на глас не са посочили фаворита си.

Биография на Елена Йончева:

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ:

1990 – 1993    Редактор и репортер в седмично обзорно предаване “Панорама”, БНТ

1993 – 1997    Основател и автор на “Репортер” – документално предаване за световна политика, БНТ

1997 – 1999    Водещ на “Екип 4” – дневно коментарно предване, БНТ

1998 – 2000    Преподавател по разследваща журналистика, Нов български университет

2000                Продуцент и автор на ТВ документални филми

2017                Народен  представител в 44-то Народно събрание, говорител на парламентарната група на “БСП за България”

ОБРАЗОВАНИЕ:

1989                Магистър по телевизионна журналистика, Московски държавен университет “М.В. Ломоносов”

1993                Международна езикова академия, Оксфорд, Великобритания

1999                Специализация, German Marshall Fond, САЩ

2000                Специализация по телевизионна журналистика, ББС Лондон и Кардиф, Великобритания

2003                Специализация по журналистика, USIA, САЩ

ЧУЖДИ ЕЗИЦИ

Френски, английски, испански и руски език

Източник: БСП

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Общинската конференция на БСП-Русе 16.03.2019

В Пленарна зала се проведе заседание на Общинската конференция на БСП-Русе. Номинации за евродепутати получиха Корнелия Нинова, Елена Йончева, Николай Бериевски, Петър Корумбашев, Сергей Станишев, Георги Пирински, Момчил Неков, Деница Златева и др. Сред тях бе и русенската номинация д-р Красимир Коев…

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter