Скандално! Младеж пребит жестоко, защото лепи плакати на Румен Радев!

В петък вечерта, на 11.11.2016 г., по ул. „Борисова“ в Русе е извършено брутално престъпление! Млад човек, разлепващ плакати на ген. Румен Радев е бил жестоко пребит от лицето Стефан Бояджиев.

Има свидетели на инцидента. Непосредствено след инцидента извършителят, пострадалият и един свидетел са разпитани в Първо РПУ. Пострадалият е прегледан и в Спешно отделение на МБАЛ – Русе и си е взел медицински документи, удостоверяващи състоянието му.

Депозирана е поредната Жалба до Районната избирателна комисия и Окръжна прокуратура-Русе, със следното съдържание:

ДО РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ №  19

ДО ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – РУСЕ

КОПИЕ – МЕДИИ

Ж А Л Б А

от Деница Иванова, ЕГН _________________, в качеството на упълномощен представител на Стефан Ламбов Данаилов, ЕГН …………………., представляващ Инициативния комитет за издигане на Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на Републиката в изборите на 06.11.2016 г.

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Вечерта на 11.11.2016 г. бе белязана с поредното политическо насилие, извърено в град Русе. Многократните ни жалби, сигнали и отворени писма не станаха причина ГЕРБ да променят изключително репресивните си, агресивни и незаконосъобразни действия в предизборната кампания.

В град Русе, на улица „Борисова“, в момент, в който разлепя агитационни материали на кандидата за президент Румен Радев, бе нападнат и жестоко пребит младият човек ……………………………………… /имена/.

Този брутален и с нещо непредизвикан побой е извършен от лицето СТЕФАН БОЯДЖИЕВ, за когото нееднократно Ви уведомявахме, изпращахме снимки и молихме да бъдат предприети съответните действия. Такива действия не бяха своевремнно предприети. Напротив, бездействието на институциите, което също е съмнително, окрили този човек да продължи възложената му от ГЕРБ дейност да обикаля улиците, да всява страх, като неспазвайки закона и поставяйки себе си над закона, да осигури на ГЕРБ така ценното за тях – целият европейски град Русе да е облепен само в плакатите на техните кандидати. Това е толкова скъпо, толкова важно за тях, че човешкото здраве, човешкото здраве и свобода нямат никакво значение – всеки може да бъде сплашван, бит и обругаван от организираните отряди на Стефан Бояджиев, които кръстосват улиците. Тези хора са организирани, хранени, мобилизирани /във всички смисли на тази дума, включително и с автомобили/ и изпратени с едничката цел – градът да изглежда, че принадлежи само на една организация – тази на ПП ГЕРБ.

Вечерта на 11.11.2016 г. е срамна за политическата демокрация в Република България, срамна е за цялото общество на град Русе и не може да бъде отново лековато подмината. Стефан Бояджиев слиза от колата си и на улицата, пред всички граждани, които се намират там, без да търси обяснения или да търси начин да уреди възникналия въпрос, напада нищо неподозиращ младеж, лепящ плакати.

Тук трябва да се има предвид, че Стефан Бояджиев е лице, което в предходна изборна кампания има решение по УБДХ, в което се установи, че е извършил побой по същия начин, но на спирката на Печатни платки, на друг млад човек, при което му счупи и мобилния телефон. Агресивността и арогантността в поведението на този човек се повтарят отново и отново. При всички избори той действа еднообразно, окуражен от бездействието на институциите. Явно, мерките по УБДХ са нямали превъзпитателно действие за Бояджиев и приканваме към него да се подходи с цялата строгост на закона. Това е необходимо, за да бъде освободен градът ни от този политически тормоз, за да се покаже, е поведението на Бояджиев не може и не трябва да има следващи заместници. Никой не си е позволявал да бие някого за това, че поддържа друг кандидат от 30-те и 40-те години на ХХ век насам в града ни. Стефан Бояджиев е първият, който ни припомня, че заради политичесите си убеждения може да бъдеш бит и унизен насред голяма русенска улица.

Непосредствено след инцидента извършителят, пострадалият и един свидетел са разпитани в Първо РПУ. Пострадалият е прегледан и в Спешно отделение на МБАЛ – Русе и си е взел медицински документи, удостоверяващи състоянието му. Молим да изискате материалите по преписката и да осъществите всички свои правомощия, предоставени Ви от Закона, за да потърсите административна и наказателна отговорност от Стефан Бояджиев и от неговите поръчители, които го снабдяват с материали, плащат му пари, създават му организация и му осигуряват политически и институционален чадър до момента.

Можем да предоставим и допълнително информация за здравното състояние на ……………………………………………………………….., както и друга информация, при желание от Ваша страна.

С уважение:____________________________

                       /Деница Иванова/

Хора, русенци – всичко това се случва в 21 век в европейския град РУСЕ! То е дело на хора, работещи за една партия, която се нарича с гръмкото име Граждани за Европейско Развитие на България /ГЕРБ/.

Ще допуснем ли да останат ненаказани виновните?!

Ще позволим ли на ГЕРБ да продължава да погазва законите?!

Ще допуснем ли представител на тази партия, за която в името на властта всички средства са позволени,  да стане президент?!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Едно мнение по „Скандално! Младеж пребит жестоко, защото лепи плакати на Румен Радев!“

Коментари са забранени.