Проектът „Корени и крила“ в с. Долно Абланово

Проектът „Корени и крила“ от фонд „Политически инициативи“ на БСП в Русенска община има широко поле за действие. В рамките на този проект, в с. Долно Абланово екипът му направи списък на самотни възрастни хора и многодетни семейства, които се нуждаят от подкрепа.

Социалистите от селото и пенсионерският клуб организираха беседа на тема „Остеопороза – превенция“ с д-р Христов. Предвид високата възраст на хората от селото, 30 души проявиха интерес към срещата по тези въпроси. Мултимедийното представяне на проблема, компетентността на д-р Христов, примерите от ежедневието, както и възможностите да избегнем заболяването задържаха вниманието и предизвикаха много въпроси от аблановчани.

В същото време се проведоха и юридически консултации с адвокат Екатерина Заякова. Тези, които се обърнаха към юристката, нямат възможност да ползват правни услуги  в града – поради финансови затруднения или трудно придвижване. Адв. Заякова обърна внимание на условията, на които трябва да отговарят хората, за да ползват помощ за отопление, за социален патронаж, за постъпване в дом за стари хора.

Беше прието и желанието на жителите следващата среща да бъде със специалист по сърдечно-съдови заболявания.

В малките населени места хората имат нужда от подкрепа, помощ и внимание. С идеята си за солидарност днес, социалистите от Долно Абланово и екипът от Русе реализират тази грижа за социално уязвимите и изолирани свои съграждани.

 

автор: Димитричка Бенева

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter