Румен Радев убедително спечели дебата срещу Ц. Цачева

Чудесен полемист, аргументиран, ерудиран, прецизен и конкретен – това са част от качествата, които ни демонстрира ген. Румен Радев на провелия се в студиото на БТВ дебат.

Учтиво, дори кавалерски, със спокоен тон и ясна дикция генералът категорично спечели дебата. Не си позволи нито едно голословно обвинение или обида към никого.

debat1

За разлика от него, определената от Б. Борисов като „бъдеща майка на нацията“, Цачева отговаряше на въпросите с общи и заучени фрази, издаващи непознаването на материята по същество.

Тя дори си позволи да обиди една голяма част от българските граждани. Оправдавайки се за членството си в тоталитарната БКП, тя използва цитат, чрез който определи като „хора нямащи ум“ тези от нас, които над 40 годишна възраст споделят социалистическите ценностти „Свобода, Солидарност, Справедливост“.

И ген. Радев съвсем резонно веднага я запита – „Как мислите да бъдете обединител на нацията, след като току-що обидихте една голяма част от нея?“.

Оставяме настрана скандалната теза на Цачева, че „интересите на нацията били по-важни от човешките права“. Под интереси на  „нацията“ тя сигурно разбира интересите на ГЕРБ – няма друго обяснения на тази фраза просто. Защото спазването на човешките права е основен интерес на всяка демократична нация. Ама как да „вдене“ Цачева – за това се иска да мислиш с главата си, а не да повтаряш заучени шаблони пълни с празни думи като „европейски ценности“ и т.н.

Още по темата от Таня Буруджиева тук:

http://www.blitz.bg/news/article/455369

Ето и коментарът на Кеворк Кеворкян за дебата:

http://afera.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%86%D0%B5%D1%86%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2.html

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter