Маргарита Попова разби Плевнелиев на прощаване, обяви го за пълен провал

Най-сериозният упрек на Маргарита Попова към Плевнелиев не беше изречен директно. Но никак не случайно вицепрезидентът натърти на това, че на първо място трябва да се работи за единството на нацията и срещу противопоставянето, което изпива силите на обществото ни години наред. Тази своя отговорност Плевнелиев не изпълни и точно тук провалът му беше пълен.

„Вицепрезидентът Маргарита Попова изригна срещу Росен Плевнелиев по време на прощалното си слово на „Дондуков 1“. Тя обвини държавния глава, че е претърпял пълен провал що се отнася до правомощията, с които разполага.

„Конституцията дава правомощия на президента и той трябва да ги използва. Това не се случи в този мандат, в това отношение политиката на държавния глава беше пълен провал, но аз се надявам, че това ще се промени по време на следващите мандати“, изригна Попова след зададен журналистически въпрос.

Вицепрезидентът не нахвърли срещу Плевнелиев и във връзка с провежданите от него Консултативни съвети по национална сигурност. „По време на тези съвети можеше да се работи много повече. Те не бяха използвани достатъчно като инструменти“, отсече Маргарита Попова.

Разтърсващите думи на вицепрезидента оставиха като вцепенен Росен Плевнелиев, който след кратка пауза поиска думата, за отговори на критиките. „Да, ние сме различни и имаме различия, но и двамата работихме за президентската институция. И заставаме сега пред вас заедно, но аз не мога да се съглася с думите на вицепрезидента Попова“, обяви държавният глава.“

Източник:

МЕГАСКАНДАЛ РАЗТРЕСЕ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО! Маргарита Попова разби Плевнелиев на прощаване, обяви го за пълен провал

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter