Среща със социалисти в Троян

В началото на месец ноември група социалисти от Русе, като част от проект „Мъдрост и ново начало“, посети Троян, водени от ръководителя на проекта Иван Иванов, заместник председател на ОбС на БСП.

Имахa натоварена програма – среща с ръководството на Троянската партийна организация, среща с кмета на общината Донка Михайлова.

Първа спирка за русенци бе емблематичният Троянския манастир, който отново  зареди с прекрасната си архитектура, изключителната гледка към Балкана и богатата си колекция от икони и църковна утвар. Диляна Кованлъшка, която е родом от тези места, ги гощава с баница, сладки и кафе в дома си. С благодарност към нея за топлия прием и отдиха.

Социалистите от Русе бяха посрещнати изключително сърдечно в партийния клуб на града от изпълнителното бюро на ОбС на БСП Троян и активисти на организацията. БСП Троян е завоювала име на една от силните партийни организации в страната. В нея членуват повече от 480 социалисти.

Сред заслугите им са:

  •  Във всички дейности, които се провеждат в общинската организация на БСП Троян, се включват и трите хоризонтални структури – на младежите, на жените и на ветераните.
  • Изключително силно работи общинската организация с местната структура на ГИСДИ по контрола на изборния процес.
  • Създадена е картотека за всички избори от минимум 15 години – от участниците на БСП в изборната администрация, през кандидатите за всеки избор до изборните резултати.
  • Сплотеността в работата допринася и за успехите, които имат, а именно – избран кмет на общината (вече втори мандат), 5-ма кметове на населени места и 4-ма – кметски наместници.

На срещата, провела се в кабинета на кмета, пред русенските социалисти г-жа Михайлова разказа за работата на общината, за опита на кметския екип, който вече втори мандат се изправя пред нови и нови предизвикателства – развитие на общинската собственост, поддръжка на инфраструктурата, социални дейности, културен календар на общината, лични проблеми на хората и още, и още.

Впечатлени от работата и хората в този балкански град, гостите си  тръгнаха с нови идеи, с обещание за срещи и общи инициативи.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter