Русе носи духа на изкуството и развитието на културата

Нона Йотова, кандидат за народен представител на Коалиция „БСП за България“ от листата в Русе, беше гост на сутрешния блок на България ON Air. В телевизионния дебат със свои колеги, тя наблегна върху водещи теми за обществото – справянето с пандемията, състоянието на културата, развитието на Русе и необходимостта от разумни решения за сформиране на правителство.

„Трябва да има разум и да се вземат разумни решения. Времето никак не е лесно и трябва да има диалог между всички, за да се състави правителство и да започне да се работи конкретно за проблемите на хората.“, заяви Йотова в ефира. За нея поведението на нейни колеги – депутати от 45-тото и 46-тото Народно събрание е меко казано срамно и допълни: „Не може да излезеш на парламентарната трибуна и да се държиш все едно играеш в цирк, особено във времената, в които живеем и хората са в тежко положение. Изключено е да се прави театър от най-високата трибуна в една парламентарна република. Трябва да има сериозно отношение към работата“.

По време на разговора основен фокус зае и темата за културата. Според г-жа Йотова, Русе има огромен потенциал за развитие тъй като е първият европейски град в страната. Освен архитектурните дадености на града, тя подчерта, че се наблюдава и интерес на младите към създаване на изкуство. Кандидат – депутатът от листата на социалистите е била жури на детски театрален фестивал през лятото. 

„Там видях младите, децата, какво желание имат да се занимават с изкуство, въпреки че нямат почти никакви възможности. Тогава ми се върна малко поизгубената надежда за нашата професия“, каза още Йотова.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter