Представяне листата на Коалиция „БСП за България“ от Корнелия Нинова.

На 10.03.2017 г.. от 18 ч в „Канефф център“ се проведе представяне на русенската листа на „БСП за България“ за предсрочните парламентарни избори на 26.03.2017 г. Специален гост бе председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя представи предизборната платформа, акцентирайки на ключови области като икономика, земеделие, образование, здравеопазване и външна политика.

Възстановяване на българската икономика и земеделие, обеща Нинова, като обясни, че ще бъде създаден фонд „Индустрия“, чрез който страната ще инвестира в български предприятия и стоки. Ще бъде сложен и таван на субсидиите за големите земеделски производители, а търговските вериги ще бъдат задължени със закон да продават 50 процента българска продукция.

В сферата на образованието Нинова обеща отменяна на закона за училищно и предучилищно образование. Също така, тя бе категорична, че всеки който плаща здравни осигуровки трябва да се лекува без доплащане, а тези, които не могат да си го позволят ще ползват специален социален фонд за това. Богатите да бъдат съпричастни и да плащат 20 процента данък, призова още лидерът на БСП, както и че ще бъдат преизчислени пенсиите.

Във външнополитически план Корнелия Нинова се обяви срещу търговското споразумение с Канада, Европа на две скорости и санкциите срещу Русия.

Водачът на листата Крум Зарков представи всеки от кандидатите за народни представители и заяви, че народните представители трябва да отстояват интересите на Русе в българския парламент.

    Залата на „Канев център“ се оказа тясна да побере всички, които искаха да чуят Корнелия Нинова и да се запознаят с листата на БСП за България в Русенска област.

   Мнозина използваха срещата, за да си направят снимка за спомен с лидера на БСП и да получат автограф.

Присъстващите бяха изключително впечатлени от водача на листата Крум Зарков и от степента и детайлите, до които той познава проблемите на Русе и областта.

С много аплодисменти бяха посрещани при представянето всички кандидати от листата. Най-ентусиазирани бяха те за младия баща на трима сина  д-р Пенчо Милков.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter