Новини,  Новини от БСП-Русе

ПОЗИЦИЯ: Депутатите от БСП сме категорично против отнемането на статута на Русе като център на Северен централен район

Днес, на първа страница във в-к „Утро“, се появи публикация, озаглавена „Търново измества Русе като център на Северен централен район?“. По този повод ние, народните представители, избрани от листата на БСП за България от 19-ти МИР – Krum Zarkov, Георги Стоилов и Пенчо Милков – заявяваме ясно, че не сме запознати с подобна идея и категорично ще й се противопоставим.
Процедурата за такава промяна се извършва от Министерския съвет, съставен от ПП ГЕРБ и ОП. Още днес ние ще подготвим и внесем актуален въпрос до Министъра на регионалното развитие и благоустройство, подготвя ли се наистина и обсъжда ли се отнемането на статута на Русе като център на Северен централен район в полза на друг град.
Изразяваме готовност за съвместна работа с колегите ни народни представители от 19-ти МИР от всички политически сили и със съгражданите ни в името на това гр. Русе да запази статута си на център на СЦР. Тази роля на града ни не може да се оспорва с оглед на геостратегическото местоположение на Русе, неговия икономически и културен живот.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter