„От „БСП за България” се ангажираме да изградим правила, които да върнат солидарността в народа – чувството, че сме нещо общо, а не – „всеки за себе си”, „спасявай се поединично”.

Кандидатите от Коалиция „БСП за България” Крум Зарков и Пламен Рашев се срещнаха с възрастни хора от Пенсионерски клуб №3 в Русе.  

„От „БСП за България” се ангажираме да изградим правила, които да върнат солидарността в народа – чувството, че сме нещо общо, а не – „всеки за себе си”, „спасявай се поединично”. каза водачът на социалистите в Русе. Той допълни, че това може да стане с няколко неща и не става от днес за утре – трябва да се направят съществени промени в начина, по който образоваме децата си и младото поколение. Г-н Зарков каза още, че е нужна промяна и в начина, по който се разпределят богатствата на тази страна – чрез данъците, чрез бюджета, така че да не остава „много” в много малко хора и „малко” в голямото мнозинство. „Считам, че когато едно общество в голямата си част е щастливо – е силно, а когато само някои са щастливи, те имат тенденцията да злоупотребяват със силата си.”, заяви настоящият народен представител. Той подчерта, че нужно е да има солидарност между поколенията – затова левицата се бори за преизчисляване на пенсиите като политика и политиката за пенсиите не е просто „добавка”, трябва да е принцип и система. „България съвсем не е обречена – просто трябва да намерим хората, които имат знанията, почтеността и смелостта да направят нещата така, както би трябвало да бъдат.“, завърши Крум Зарков.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter