“Лодката на Свободата” акостира на русенския бряг

“Лодката на Свободата”, плаваща под флага на “БСП за България” по маршрута от Видин до Силистра акостира на русенския бряг.

Кампанията под наслов “Една река – обща съдба” е предизборна и с нея социалистите целят привличане на вниманието на всички българи върху неизползваните ресурси и възможности на поречието, останали неглижирани повече от 11 години.

„Лодката на Свободата” премина разстоянието от Свищов до Русе под капитанството на Явор Божанков – водач на листата на левицата о Велико Търново. На пристана в Русе го посрещна съпартиецът му и водач на кандидатската листа на коалиция “БСП за България” Крум Зарков. Божанков предаде капитанската фуражка на Крум Зарков, “за да се знае кой е капитана” и бинокъла, “за да следва посоката и да не губи от поглед поставените цели”.

„Целта ни с тази инициатива е да обърнем внимание към Северна България, да спрем тенденцията за нейното обезлюдяване и изоставяне”, заяви Зарков.

“Река Дунав е национално богатство за България, но е нужно да умеем да се възползваме от възможностите й, да умеем и да я съхраняваме; да възстановим икономическите активности по нея, но с грижа за природата; да спрем обезлесяването на бреговете й; да се погрижим за плавателните канали, за влажните зони и за биоразнообразието”, коментира социалистът.

Той изтъкна, че БСП залага на река Дунав като ключ към развитието на цяла Северна България, а когато става въпрос за дунавска политика основна роля в нея ще има най-големият български дунавски град – Русе. “Затова трябва да се възстановят кораборемонтът и корабостроенето, нужни са инвестиции и усъвършенстване на пристанищната, на крайбрежната и на плавателната инфраструктура. И всичко това може да стане с целенасочена и ясна политика – политика с грижа за хората”, заключи Зарков.

„По Дунав с грижа за хората” е 4-дневен водопреход на брандирана с послания на социалистите лодка, в който се включват шестимата водачи на листи на коалиция “БСП за България” от българското поречие на Дунав, като всеки от тях управлява водния съд в своя участък на реката и предава вахтата и посланията на партията от своя регион на следващия. Плаването започна от най-западната точка на северната ни водна граница миналата събота и ще завърши в най-източната точка – Силистра във вторник.

Всички шестима водачи – всеки по свой начин, ще покажат уникалното българско поречие на Дунав с всичките му достойнства, неоснователно пренебрегвани от сегашната власт, както и ще припомнят, че пред държавата ни съществуват възможности по линия на Дунавската стратегия то да бъде съживено и развито с грижа за хората.
Купуването и продаването на глсове е престъпление!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter