КРУМ ЗАРКОВ: РУСЕ Е ГРАД С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ И ТРЯБВА ДА ИМА МАКСИМАЛНО ПОДГОТВЕНИ ДЕПУТАТИ

Моята задача като водач на листа е да осигуря достатъчно възможности на всеки да изяви собствените си качества, да се докаже пред обществеността, казва лидерът на кандидатите на БСП в Русе за парламента.

38-годишният Крум Зарков за трети път е водач на листата на русенските социалисти за парламентарните избори на 11 юли. Юристът с диплома по право от Сорбоната беше един от най-активните депутати в 44-то Народно събрание, където поставяше на дневен ред русенски проблеми. Така спечели доверието на съпартийците си в крайдунавския град и не беше изненада, че за 45-то Народно събрание те сами го пожелаха за водач, а не беше спуснат от централата в София.

Горд съм с подкрепата на БСП и съм щастлив за подкрепата, която усещам от русенци. Към това аз се отнасям с голяма отговорност, тъй като винаги съм защитавал тезата, че Русе е град с национално значение и трябва да има максимално подготвени депутати, които да защитават интересите му пред централната власт, това заяви социалистът Крум Зарков в интервю пред вестник “Утро”.

Той коментира, че предстоящата политическа кампания ще бъде по-различна за всички. “За първи път се случва две кампании да са толкова близо една до друга. Ние ще продължим да развиваме проблемите, които идентифицирахме в първата кампания – екологичните проблеми, инфраструктура, финансовата децентрализация, която за град Русе е ключов въпрос и др. Надявам се ситуацията с Ковид-19 да се подобри и да можем да правим много повече срещи очи в очи с хората.”

Целите, които той и колегите му социалисти от листата за народни представители си поставят в следващия парламент, са свързани с техническото и кадрово обезпечаване на РИОСВ, за да може да се реши проблема с мръсния въздух; извършване на промени, за да може финансовата децентрализация да стане факт, част от която е собственият ресурс на общината. “Например част от таксата за преминаване на Дунав мост може да остава за община Русе – това е таксата, която плащат камионите, които влизат в града и използват общинската инфраструктура, би трябвало тя да остава именно за поддръжка на пътищата.

Имаме цялостна концепция за развиване на културните институции в града – регионализация на културната програма, така че и Русе, който е един от градовете с ключови институции като Регионална библиотека “Любен Каравелов”, операта и театъра да имат качествено финансиране.

Предвиждаме още помощи за деца, насърчаване на раждаемостта, създаване на младежка инфраструктура. Важно е засилване на връзката на Русе с университета – тук има голяма енергия за стартъп предприятия. Да не пропускаме и построяването на пътя Русе-Търново и др.

София трябва да разбере, че малка инвестиция в тези промени ще доведе до огромен бум в стандарта на живот и икономиката на Русе.

Според мен хора с тези приоритети са в листата на БСП. На последните избори получихме 2 мандата, колкото получиха ГЕРБ и “Има такъв народ”. Мисля, че имаме потенциал за повече.”

Цялото интервю с Крум Зарков можете да прочетете във в-к “Утро” от 1 юни 2021г.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter