Нашите кандидати 2022,  Парламентарни избори 2022

Обръщение на кандидатите за народни представители за 48 НС

Уважаеми русенци,

Днес сме пред решителен избор за бъдещето на България и всеки ляв глас има огромно значение. За да продължим започнатото през последните 7 месеца – помощ за младите семейства и грижа за децата, ускорено увеличаване на пенсиите и икономическо стабилизиране на страната – трябва да сме по-единни и смели от всякога.

Българската социалистическа партия доказа, че винаги е била разумната, стабилна и мъдра сила в обществено – политическия живот на страната. Това е партията, която системно и последователно е отстоявала демократичните ценности, защитата на правата на българските граждани, както и техният социален статус и доходи. БСП е била непримирим и основен противник на авторитарния модел на управление на ГЕРБ и движеща сила за настъпилите през последната година реформи в икономиката, индустрията, политиката по доходите и закрилата на децата и младите семейства.

В този преломен момент ние, русенските социалисти, водени от поуките от миналото и работещи в настоящето с грижа за бъдещето на българския народ и държава, приемаме за своя мисия да отстояваме развитието на единна и жизнеспособна нация, живееща в демократична, правова и социална държава – мирна, сигурна, справедлива, бързоразвиваща се, без ширеща се бедност и неравенства.

Водени сме от визията за нов път на развитие на България, който да доведе до достоен живот на българските граждани – равностоен на живота в развитите държави на Европейската общност.За да я има България!За да бъдат младите поколения по-щастливи!Нека дадем своя глас с номер 28 в интегралната бюлетина за социална и сигурна държава!
От кандидатите за народни представители на коалиция БСП за България – Русе

101. Иван Иванов

Магистър по история от Софийски университет. Магистър по
право от Великотърновски университет. Докор по история и доктор на науките по управление на информационни процеси. Има юридически опит като юрисконсулт и адвокат, и административен като общински съветник.
Народен представител в 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то и 47- то Народно
събрание на Република България.
Министър на земеделието в правителството на Кирил Петков.

102. Ивалинка  Цанкова

Родена през 1965 г. в с. Мечка, община Иваново. Завършила e ВСИ –Пловдив, специалност агроном – полевъдство и СА „Д.А.Ценов“, гр. Свищов, специалност Публична администрация. Собственик и ръководител на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал. Общински съветник в Община Иваново

103. Биляна  Иванова

Родена в гр. Русе през 1993 г. Юрист – по професия и по призвание. Разделя времето си между преподавателската си дейност в Русенски университет „Ангел Кънчев“ и обществените си ангажименти на общински съветник.

104. Нора Стоянова

Родена през 1994 г. в гр. Русе. Възпитаник на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, магистър по “Финанси и Банково дело”. Към днешна дата е редовен докторант в Русенския университет „ Ангел Кънчев“ – Политическа икономия. Координатор на Националния съвет на  БСП за Област Русе и общински съветник в Община Русе. Учител в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“

105. Асен Ласонин

Роден  през 1981 г. в гр. Русе. Магистър по Финанси от ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“. Зам.-председател на „Федерация за приятелство с Русия“ и БАС – Русе. Работи като началник отдел административни дейности в Община Русе.

106. Елисавета Досева

Родена през 1958 г. Висше техническо образование и висше образование в НСА. Републикански шампион по спортна стрелба, олимпийски и световен медалист като треньор. Общински съветник, председател на Комисията по младежта и спорта. Носител на награда „Неофит Рилски“.

107. Стефка  Караколева

Родена през 1964 г. в гр. Русе. Математик по образование и доктор по методика на обучението по математика. Преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Бивш заместник областен управител на Област Русе.

108. Теодор Тодоров

Роден през 1990г.. Възпитаник на Нов български университет, магистър по “Архитектура ”. Управител на архитектурно студио. Заместник-председател на Младежкото обединение в БСП Русе

109. Искра Иванова

Родена в гр. Русе през 1975 г. Магистър по Здравен мениджмънт и Физическо възпитание и спорт в училище. Има управленски и експертен опит в  здравеопазване, Социални Спортни и младежки дейности. Работи като главен експерт в Община Русе.

110. Вили Икономов

Роден 1944г. в гр.Русе. Завършил Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност „Ударни инструменти“. Дългогодишен вокален педагог в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Ръководител на Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“. Директор на Международен конкурс за млади изпълнители „СЕВЕРНО СИЯНИЕ“-Русе

111.  Емил Георгиев

Роден през 1967 г. в гр. Русе. Магистър програмист ( РУ „Ангел Кънчев“)  и магистър икономист ( ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“). Работи като експерт в Овергаз мрежи АД. Председател на СНЦ „ Дунавско сияние“

112. Моника Йорданова

Родена през 1997г. в гр. Русе. Възпитаник на ПГИУ „ Елиас Канети“. През 2021 година завършва право в Русенския университет “Ангел Кънчев”. Работи като маркетинг-специалист. Част е от Националния съвет на Младежкото обединение на БСП.

113. Микаел Чакълджиян

Роден през 1988 г. в град Шумен. Юрист по образование от Русенски университет „Ангел Кънчев“, където сега е докторант по право. Има интереси в Публичноправните науки. Работи в Община Русе

114. Мариан Савов

Роден 1957г. в гр. Русе. Актьор по образование, който носи театъра в душата си. Има богат управленски опит в сферата на култура и изкуство в Русе. Бивш директор на Драматичен театър „ Сава Огнянов“. Дългогодишен директор на Общинското предприятие „ Русе арт“.

115. Стефан Михов

Родена през 1991 г. Политолог и юрист по образование от ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“. Областен и общински председател на МО в БСП Русе, член на Националния съвет на Младежкото обединение на БСП. Работи в частна кантора.

116. Сашо Стоянов

Роден през 1956г.. Магистър по „Икономика и финанси“  от  СА „Д.А.Ценов“. Управител на частен бизнес, занимаващ се с търговия на едро и дребно с хранителни стоки. Заместник-председател на Общинската контролна комисия на БСП Русе

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter