Иван Иванов: Влизаме в тези избори като партия, която е управлявала и с открито лице заставаме пред хората.

Днес водачът на листата на коалиция БСП за България в Русе, Иван Иванов, се срещна с членове на пенсионерски клуб „Надежда” в града. Присъстваха председателят на Областния съвет на БСП в крайдунавския град Тодор Йорданов и Мариан Савов – кандидат за народен представител от листата на левицата.

В обръщението си към присъстващите Иван Иванов заяви: „С открито лице заставаме пред хората и можем да кажем, че само за 7 месеца в управлението постигнахме много – стабилизирахме икономиката, увеличихме минималната работна заплата, увеличихме пенсиите, осигурихме безплатни детски градини и ясли, увеличихме размера на майчинството през втората година, компенсирахме фирмите за цените на тока, подпомогнахме земеделците. Чрез съгласуваното сваляне на правителството от ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане, бяха прекъснати тези изключително важни процеси, които след изборите на 2 октомври трябва да продължим.

Разбираме, че има натрупана значителна умора в българските граждани от продължаващите вече няколко поредни избора, от това, че хората бяха лъгани не един път. Затова е толкова важно на този вот да избираме разумно, за да продължим промяната в България, подреждането на държавата и скъсването със задкулисието.

За нас, българските социалисти, най-важни са икономиката и социалната политика. И в следващото управление ние ще бъдем гарант за социалната стабилност, от която се нуждае цялата страна и заявяваме, че политиката с грижа за народа ще продължи.”

Иванов сподели още: „Вие видяхте, че има достатъчно обществен ресурс и ние успяхме да насочим средствата, които 12 години бяха отнемани от хората, за увеличаване на доходите на населението. Този процес трябва да продължи, за да могат гражданите да посрещнат икономическите предизвикателства на трудната зима, която предстои. Ето защо е много важно в следващия парламент да има работещо мнозинство.”

По отношение на външната политика Иванов уточни: „В условията на война, БСП винаги е на страната на мира и братята славяни. Ние заемаме позицията, че войната в Украйна час по-скоро трябва да приключи по дипломатичен път, без намеса на външни сили, без да се нарушават нормалните отношения с Руската федерация. За това отново БСП може да бъде гарант.”

„Днес и сега моментът е преломен и всеки ляв глас има огромно значение. А изборът е – да вървим достойно напред или да се върнем в мрачните времена на корупцията и завладяната държава. Изборът е на българският народ”, заключи социалистът.

В течение на срещата бяха обсъдени важни и актуални теми за страната ни, а присъстващите споделиха мнение и зададоха своите въпроси към кандидатите за народни представители.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter