Време е за по-добра социална политика и бъдеще за децата на Русе

В обществото все повече се говори за проблеми, които са били неглижирани с години и са оставали далеч от дневния ред. Именно в ситуация на пандемия и инфлация, излизат на преден план въпроси като липсата на достатъчно медицински и немедицински специалисти от системата на здравеопазването, както и достъпност до качествени услуги за всички граждани. Осезателна е и липсата на държавна политика, насочена към осигуряване на по-добри условия за отглеждане и възпитание на децата в яслите и градините. 

„Моята професия е изцяло насочена към русенци в сферата на социалната политика и общинското здравеопазване. През годините тя ми даде ясен поглед върху проблемите, които стоят пред гражданите в областта, а и в цялата страна. Виждаме как няма достатъчно медицински персонал. Особено голям е този проблем в детските ясли и градини. За мен е приоритет да изведем на преден план и мерките, насочени към стимулиране на отговорно родителство и подкрепа за работещите родители. Важно е да ангажираме държавата, за да гарантираме по-добри условия за отглеждане на нашите деца. Назрял е проблемът и с липсата на целеви програми за ранна дентална профилактика при децата, както и специализирани такива за здравно образование на подрастващите.“, каза Искра Иванова, кандидат за народен представител от листата на Коалиция „БСП за България“ от 19-ти МИР Русе.

Водещ приоритет от програмата на Коалиция „БСП за България“ е прилагането на конкретни мерки и подобряване качеството на здравеопазването, социалната политика, подпомагане на младите семейства и на възрастните хора. Сред тях са нов модел за реално остойностяване на извършваните медицински дейности, ангажиране на държавата за осигуряване на средства и механизми за увеличаване издръжката на държавно-делегираните дейности по отглеждане на децата в яслите и детските градини. 

„Вярвам, че водената от нас последователна политика за решаване на социално-икономическите проблеми на хората в Русе и България, ще върне доверието в институциите. България се нуждае от промяна! Нека заедно тръгнем в тази посока с разумни, конкретни решения.“, допълни г-жа Иванова, която също е и дългогодишен експерт, с богат професионален опит именно в областите „Социални дейности“, „Здравеопазване“ и „Спортни и младежки дейности“.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter