Предсрочни избори - 11 юли

БСП – Русе даде старт на предизборната си кампания с демонстрация за магистралния път Русе – Велико Търново

Крум Зарков:” Търпението на русенци и жителите на областта е изчерпано. Крайно време е пътят да бъде направен.”

Демонстрация под наслов “Искаме си пътя” организираха днес русенските социалисти при моста край гр. Бяла. Тя беше апел за по-бързото построяване на магистрален път Русе – Велико Търново, чийто проект вече повече от 15 години е приоритетен обект за строителство, но само на хартия. По този начин коалиция „БСП за България“ в Русе даде символичен старт на предизборната си кампания за предстоящия парламентарен вот.

По пътя Русе – Велико Търново, който е част от европейското трасе Е-85 минава основната част от трафика между България и Румъния. Участъкът от крайдунавския град до Бяла обаче е печално известен и като смъртоносно трасе, на което всяка година стават зловещи произшествия, немалко от тях и с човешки жертви. Пътят Русе – Велико Търново е в топ 3 на пътищата с най-голяма концентрация на катастрофи у нас.

С изграждането на магистралата броят на катастрофите по направлението ще намалее, тъй като движението ще бъде разделено в две отделни пътни платна, а транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, споделиха организаторите на демонстрацията от БСП-Русе.

“Целта на днешния протест е да изпрати ясно послание към следващото правителство и Народно събрание, че търпението на русенци и жителите на областта е изчерпано. Крайно време е пътят да бъде направен”, заяви Крум Зарков, водач на листата за народни представители от коалиция “БСП за България “ в Русе.

“От 2009-та година хората се наслушаха на едни и същи обещания. Затова нека всеки един, който е кандидат за народен представител да се ангажира с тази кауза отсега. Тя е ключова за цялата област и е изключително важна за гр. Русе.

Ние от БСП казваме, че няма да отстъпим. Това ще бъде едно от основните неща, за което ще се борим и този път ще се справим. Нека всеки, който милее за този град и тази област да ни подкрепи.”

“Всяка кампания и всяко правителство на ГЕРБ е обещавало скоростен, безопасен път Русе – Велико Търново. И всеки път нещо се случва – появява се извинение и работата се отлага. Няма да позволим пътят Русе – Търново да е тема и на следваща кампания. Новият парламент и излъченото от него правителство ще има тази задача. И ние се ангажираме с нейното изпълнение”, заяви Зарков.

В демонстрацията взеха участие представители на общинските организации на БСП от Бяла, Борово, Ценово и Русе.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter