Парламентарни избори 2022

„БСП за България“ Русе регистрира листата си с кандидати за 48то НС

„Земеделието, транспортът и висшето образование ще са във фокуса на кампанията на социалистите в Русе“

Коалиция „БСП за България“ регистрира листата си с кандидати за народни представители в РИК – Русе, документите подаде водачът Иван Иванов, Министър на земеделието в 47-то НС.

„Резултатът от работата, само за няколко месеца, на Министерство на земеделието е средствата, които ще получат тази година българските земеделски производители, да са безпрецедентно много и те да се разпределят не само по-прозрачно, но по по-справедлив за земеделските стопани начин. Това искам да кажа на хората и да поискам техния вот на доверие в тези избори.“ заяви г-н Иванов пред русенските медии. Той подчерта, че заедно с останалите кандидати от листата на социалистите от Област Русе, ще направят една позитивна и открита кампания, по конкретни проблеми и с ясни ангажименти. Иван Иванов каза още, че приоритет на всеки народен представител трябва да бъде Русе да може да изгради най-после транспортната инфраструктура, която да съответства на неговото стратегическо транспортно-географско разположение и която ще допринесе той да заеме достойно мястото си в икономическо, административно, транспортно и културно направление. „В листата ни има университетски преподаватели и докторант, които ще поставят акцент в кампанията върху проблемите на висшето образование и споделят идеи как местоположението на Русе и Русенският университет биха могли да го превърнат в център на науката, на продуктите с висока добавена стойност и на младите хора“, завърши Иванов.

Цялата листа с кандидати за народни представители в 48-то Народно събрание на Коалиция „БСП за България“ Русе е следната:

 1. Иван Иванов – юрист, историк
 2. Ивалинка Цанкова – инженер агроном
 3. Биляна Иванова – университетски преподавател, юрист
 4. Нора Стоянова – финансист
 5. Асен Ласонин – икономист
 6. Елисавета Досева – инженер, майстор на спорта
 7. Стефка Караколева – университетски преподавател по математика
 8. Теодор Тодоров – архитект
 9. Искра Иванова – здравен и социален експерт
 10. Вили Икономов – музикален педагог
 11. Емил Георгиев – инженер
 12. Моника Йорданова – юрист
 13. Микаел Чакълджиян – юрист
 14. Мариян Савов – актьор и културен деец
 15. Стефан Михов – юрист
 16. Сашо Стоянов – икономист
Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter