„БСП за България“ предлага увеличаване на размера на субсидиите на междуселищния транспорт

За здравеопазване, транспорт и туризъм разговаряха кандидатите на Коалиция „БСП за България“, Пламен Рашев, Ивалинка Цанкова, Валери Иванов, Нора Стоянова и Искра Иванова, с жителите на Община Иваново, в селата Щръклево, Сваленик и Кошов.

Липсата на редовен обществен транспорт споделиха като проблем жители на Община Иваново. В отговор кандидатите от Коалиция „БСП за България“ споделиха моменти от платформата си като визия за решаването му , а именно увеличаване на размера на субсидиите на междуселищния транспорт в малките общини, отдалечените и трудно достъпните населени места.

В Кошов и Сваленик хората споделиха, че се увеличава интересът на млади хора към имоти от селото, които се заселват в него или идват за почивните дни. Този факт е радващ, но за да се запази тази тенденция и за напред трябва да се инвестира в поддържане и обновяване на пътната инфраструктура споделиха своето мнение присъстващите. В Кошов поставиха и конкретен въпрос за нуждата от ремонт на читалището, където да може да се правят срещи, провеждат празници и културни мероприятия. Кандидатите за народни представители поясниха, че доизграждането и обновяването на елементите на републиканската пътна мрежа и укрепване на музейната, библиотечната и читалищната мрежа са сред политиките, които те залагат като приоритет в работата си.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter