Блиц интервю с народните представители от Русе Крум Зарков и Пламен Рашев

В първо блиц интервю, след началото на първото заседание на 45-тото Народно събрание, новоизбраните народни представители от Коалиция „БСП за България“ от Русе Крум Зарков и Пламен Рашев отговориха на въпросите на Русенски таралеж.

1. Какви са очакванията Ви на прага на 45-тото Народно събрание? 

Крум Зарков: Очакванията ми са умерени. От една страна първото заседание показа, че е възможно доста широко мнозинство. Изборът за председател бе осъществен с над 160 гласа. Всички без ГЕРБ говориха за промяна и това е добре. От друга страна тази “промяна” още не е добила достатъчно ясни конкретни параметри, а едва тогава ще разберем дали наистина ще е налице мнозинство. Всичко това ще се разбере в идните седмици около сформирането или не на правителство.

Пламен Рашев: Мъдростта на народа да има проява и в Народното събрание.

 2. За какво и за кого не бихте направили компромис? 

Крум Зарков: Не бих направил компромис с ключовите ни предизборни обещания – държавност, основана на компетентност и почтеност, преизчисляване на пенсиите, премахване на търговския статут на болниците, по-осезаема помощ за младите и семействата с малки деца.

Пламен Рашев: Компромиси за обещанията към хората в социалната сфера, към възрастните хора и въпроса за преизчисляването на пенсиите, не бих направил.

3. На кое място в залата седнахте?

Крум Зарков: Бях избран за Заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“ и като такъв седя на първия ред.

Пламен Рашев: Шести ред – второ място към пътеката.

4. Коя е любимата Ви българска поговорка?

Крум Зарков: Който гроб копае другиму, сам пада в него

Пламен Рашев: Денят се познава от сутринта.

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter