Асен Ласонин : „Необходима е реформа в правосъдната система.“

РАДИО РУСЕ

Вашата Визитка?

На 40 години, икономист, работя в общината като Началник отдел административно обслужване на комунални дейности. В БСП съм от 10 години. Това не и е първата листа, отдавна участвам в кампаниите. Мисля че съм полезен за партията ми и за русенци. Активно участвам в протестите за оставката на Гешев тази и миналата година. Смятам че трябва реформа в правосъдната система.

Какво трябва да се промени, защо сте толкова активен в тези протести?

В лицето на Гешев , ние виждаме една бухалка на властта, от където трябва да започнат системни промени на политическата система, на нас ни е ясно, че премахването на главен прокурор няма да бъде позволено от ЕС, но при всички случаи трябва нов главен прокурор, трябват промени и в административните и окръжните съдилища. Макар че не съм юрист, бях осем години съдебен заседател в русенския окръжен съд искам да поздравя там колегите, които ми направиха впечатление с професионалното си отношение. Надяваме се, че след като се смени главният прокурор ще потръгнат промените.

Т.е. освен реформа в правосъдието, трябва да има и реформа в хората, които стоят на чело на него.

Да, ние, като в протеста има представители на целия спектър политически, без ГЕРБ, Български патриоти и ДПС, има и много граждани, които са аполитични. Като цяло протестите в Русе са малки, но системни, Русе показва, че подкрепя големите протести в София.

Какво ще предложите, Вие, като кандидат за народен представител, партията която представлявате, към русенци, към българските граждани,, защо да Ви подкрепят?

Нашата платформа предлага идеи в областта на екологията, по болната тема на русенци за чистия въздух, трябва повече контрол за чистотата на атмосферния въздух, мобилни станции за замерване, нашият лайтмотив е най-после да бъде построен скоростния път Русе-Велико Търново.

Вашия апел към русенци?

Активно да излязат и да гласуват на 11 юли. Нашият номер е 4 , с грижа за тях!

Сподели:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter